Toernooientijd

In de rubriek Voetbalmoeder door Gabriella Bik

Het seizoen zit er bijna op en even dacht ik: gelukkig want de tweede helft van dit seizoen was dramatisch. Al gauw zegt mijn kleine man: “nou gelukkig hebben we nog twee toernooien en blijven we gewoon trainen hoor. “Voor hem is er dan ook niks aan dat het seizoen erop zit. Ook al werd er elk weekend dik verloren, een week later stond hij weer vol goede moed op het veld. Ook ik kijk stiekem uit naar de toernooien want die vind ik toch het leukst. Het thuis-toernooi begint helaas net zo dramatisch als de tweede helft van het afgelopen seizoen. Trainer Rob heeft er gelukkig nog vertrouwen in en komt met de bemoedigende woorden. “We moeten gewoon nog even op gang komen.”

Wedstrijd 2 is al een stuk beter en ik zie de strijd op de koppies terug komen. Wanneer Sebas in de allerlaatste seconden scoort, wordt er net afgefloten en telt de goal niet… De teleurstelling is groot, hij had al zo’n poos niet gescoord. Ik moedig hem aan om zijn teleurstelling om te zetten in strijd en de volgende wedstrijd te scoren binnen de speeltijd. En ja hoor de laatste wedstrijd gaan ze los en de trainer krijgt gelijk. Ze zijn op gang gekomen en Sebas maakt zelfs een hattrick. Zijn ogen glunderen, zijn glimlach is breed, zijn seizoen is weer een beetje goed gemaakt. In het team zie ik de strijdbare jongens weer en dat is een genot om naar te kijken. Kon het maar vaker toernooien tijd zijn, de sportiviteit en sfeer die het met zich meebrengt is het mooiste om dan langs de lijn te mogen staan.

De zomervakantie is bijna daar en kan er afgeteld worden naar het volgend seizoen. Een stuk spannender dan de afgelopen competitie vindt Sebas nog wel in welk team hij volgend seizoen komt. Voor mama nu eerst de taak om creatief om te gaan met het overleven van de clubloze weken … Tot volgend seizoen!

Foto Kidscorner voor bij stuk over toernooien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s