Roep om meer parkeerplekken luider dan ooit

Door Terence Garnier

Je auto kwijt op de parkeerplaats? Het is op drukke zaterdagen slechts voor enkele geluksvogels weggelegd. Er moeten meer parkeerplekken komen, maar dat kan nog wel even duren. ,,Het is een geldkwestie.”

De club groeit, getuige de ledenstop, een nijpend scheidsrechterstekort en het nieuwbakken gebouw langs het hoofdveld, bijkans uit haar jasje. De roep om extra parkeermogelijkheden is dan ook luidkeels: parkeren bij vv Nieuwerkerk is al jaren een kriem. De haal- en brengproblematiek tijdens trainingen doordeweeks en de capaciteitsproblemen in het weekend rijzen langzaamaan de pan uit.

media_xll_1398790

De door nood gedwongen uitwijking naar een parkeerplek buiten het parkeerterrein van de club, bij bijvoorbeeld de bomenflats of in de Scandinavische straten, roept de nodige weerstand op van bewoners aldaar. ,,Ik heb zaterdag twintig minuten rond moeten rijden om een plekje te zoeken”, verzucht voorzitter Hans Jeroense. Hij hoopt op een snelle oplossing, maar de gemeentelijke plannen om het leed aan te pakken, zijn op de lange baan geschoven, nu een voorstel van VVD weinig steun van de raad vond.

De liberalen wilden de oude korfbalkantine slopen om zo tachtig extra parkeerplekken te genereren,  maar de partij kon geen meerderheid van de raad meekrijgen. Jeroense: ,,Ik had dat wel toegejuicht, maar de korfbal wil daar nu een complex hebben.”  Ook wil de hockey een nieuwe hal realiseren.

De voorzitter merkt dat het probleem groter wordt. ,,Er moeten minimaal honderd parkeerplekken bij.  Het zit ‘m vooral in de uitspelende clubs. Als je ziet dat er kinderen komen met opa’s, oma’s en gescheiden ouders… Tel maar op hoeveel auto’s dat zijn.” Het is een taak voor de gemeente Zuidplas.” Op korte termijn zijn er daarom geen oplossingen voorhanden. ,,Er komen al veel spelers van onze club met de fiets, de rekken staan bomvol. Er is gesproken om de sloot bij de Lindeflat te dempen, maar dat zou maar tien of vijftien extra plekken opleveren. Daarmee is het probleem nog niet opgelost.”

Het feit dat veel sportcomplex-bezoekers hun bolide uit nood dan maar bij de bomenflats stallen, leidt tot veel onvrede bij de bewoners van die flats. ,,Ik erger me elke zaterdag”, zegt Cor Vermeulen, adviseur van de flatcommissie van De Linde. ,,Ook dinsdagavond staat het hier helemaal vol, maar opvallend is dat de plekken bij het zwembad nagenoeg leeg zijn.” Maak daarom bij het Polderbad de hoofdingang van de voetbalclub, was de strekking van zijn inspraakmoment in de raad in juli. Alleen zo worden de nog beschikbare plekken, het zijn er volgens Vermeulen opvallend veel, bij het zwembad pas echt ontdekt. ,,De club heeft een vier keer zo groot terrein als nu nodig. Er zijn wel driehonderd plekken nodig. Het is heel vervelend voor de club, maar het wordt er niet minder op.” Het stimuleren van het gebruik van de fiets is ook lastig, denkt de Lindebewoner. ,,Het regende heel hard laatst, dan komen de meesten gewoon met de auto.”

Oplossingen liggen dan ook niet echt voorhanden: de gemeente is aan zet. Vermeulen denkt wel mee. ,,Moet je dan suppoosten gaan neerzetten? Of de parkeerplekken bij de flats alleen voor vergunninghouders beschikbaar maken? Daar zouden wij wel blij mee zijn, maar het probleem wordt voor de club dan alsmaar groter.” Een parkeergarage bij het zwembad is te duur en ook een verbinding met het NS-station lijkt op weinig bijval te kunnen rekenen. ,,Op korte termijn verandert er weinig, vrees ik”, aldus een balende Jeroense. VVD werkt nog aan een plan. Wanneer er in de raad weer over het onderwerp wordt gesproken is nog niet bekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s