De vijf van Het Vijfde: De kampioensrace

Na de winterstop begint voor menig team het echte werk. Wordt het een huldiging op het bordes van het nieuwe sponsorhome? Of strandt de zoveelste titelrace op een knollenveld in regio Gouda? Speciaal voor alle titelkandidaten hebben wij de volgende tips:

1- ‘Plezier’

In het amateurvoetbal is een goede nachtrust en dito voorbereiding een illusie. Blessures, laatkomers, vergeten scheenbeschermers en alcoholische versnaperingen de avond voor een wedstrijd gooien regelmatig roet in het eten. Hoe hou je als team de moed er in? Simpel: zorg voor wat sfeer in aanloop naar de aftrap. Draai muziek in de kleedkamer, maak er een feestje van. Immers, wat is er nu leuker dan voetballen op de zon-, of zaterdag? Wijsheid van Het Vijfde: ‘Het gelukkigste team wordt kampioen.’ Niet begrepen? Lees het nog eens.

2- ‘Een kilometertje meer’

Voetbal is een sport van afstanden. Van te korte passes tot net niet geblokte schoten of ongedekte tegenstanders. Overal is afstand van doorslaggevend belang. Wil je hierin het verschil maken? Loop dan per veldspeler exact één kilometer meer dan je directe tegenstander. Zo ben je als team precies de gemiddelde afstand van één speler mobieler dan jullie opponent. Het resultaat: praktisch een man extra, en als je dan nog niet kan winnen…

nwk kampioen.jpg

3- ‘Arnold Kruiswijk’

Elk team heeft er wel eentje: een speler die nooit of zelden scoort. Maak jullie titelrace onvergetelijk door zelfs de Arnold Kruiswijk of Wout Brama van het elftal een doelpuntje mee te laten pikken. Hoe? Simpel, versier een penalty. Bijvoorbeeld door de Suárez van het team. Want ook daarvan heeft ieder elftal er sowieso één.

4- ‘De rust’

Iedere tactische analyse van een amateurwedstrijd is er één te veel. Voor of na de wedstrijd is het leuk ouwehoeren over voetbal, maar de rust is by far het aller, allerlaatste moment voor een zinnig gesprek over voetbal. Wat wel werkt is een vieze scheet of goede grap. Ken je bijvoorbeeld die mop over een Rotterdamse kampioenskandidaat die dit seizoen wel eventjes ging winnen van haar stadsgenoot uit Spangen…?

5- ‘Dé wedstrijd’

Al het advies ter harte genomen? Dan zal een kampioenswedstrijd niet lang op zich laten wachten. Maar hoe pak je een dergelijke krachtmeting aan? Nou, in ieder geval niet zoals Het Vijfde. Kampioenswedstrijden die wij speelden gingen hopeloos verloren. Éénmaal lukte het wel om de titel binnen te halen, doordat onze directe concurrent op een ander veld onverwacht punten liet liggen. Kortom: uitstellen die pot. Net zo lang tot je door andermans onvermogen kan gaan feesten.

Hoe verloopt de titelrace van jouw elftal? Heb jij het geheime recept voor een kampioenschap?  Laat het weten via onze account op Instagram (@hetvijfde) en kijk direct hoe wij onze degradatiestrijd wanhopig proberen op te fleuren. Tevens verloten we onder de leukste inzendingen een speciale plek in de technische staf van ons elftal. Als grensrechter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s