Team in beeld: Zondag 6

Prijzenkast:

Kampioen: 3x; Bekerfinale verloren; 7de seizoen, nu 4de klasse

Zondag 6 is dit jaar alweer met hun zevende seizoen bezig. Ooit begonnen als het 9de, maar na drie kampioenschappen en een bekerfinale komen ze nu als Zondag 6 uit in de 4de klasse. En wederom met succes, want de ploeg staat netjes op de derde stek en heeft de titel nog niet uit het hoofd gezet.

Door Richard Wervers

De ploeg staat onder leiding van Cees Jochemsen en speelt altijd erg aanvallend. Het is alles of niets en dat blijkt ook uit de resultaten van dit seizoen, want de wedstrijden zijn rijk aan doelpunten en nimmer worden de punten verdeeld. Voor de doelpunten kan Zondag 6 al jaren bouwen op de scoringsdrift van Max van der Poel en Dave Visser. Maar als zij een keer niet scoren blijven er genoeg spelers over die graag een doelpuntje meepikken.

Douchen voor de wedstrijd

Met de mentaliteit zit het wel snor. De heren trainen zelfs twee keer per week, al heeft meestal de meerderheid op vrijdagavond wel wat beters te doen. Dat mag voor de resterende spelers de pret niet drukken. Na de training gaat een biertje er ook nog wel in. Op de zondag komen spelers wel eens meer dood dan levend aan, maar daar hebben de heren zo hun eigen oplossing voor bedacht: douchen voor de wedstrijd! Met een tweede keer douchen wordt teambuilding overbodig.

img-20170203-wa0012

Cupfighters

In Zondag 6 komt het beste naar boven tijdens de duels om de felbegeerde beker. Eén keer werd zelfs de finale gehaald, maar deze werd onfortuinlijk verloren. Ook vorig seizoen waren ze ver doorgestoten, maar werd de halve finale op het nippertje gemist. Dit seizoen hebben ze weer de kans om zich voor de finale te plaatsen en daar moet dan ook alles voor wijken. Vorige week werd weer horde genomen door Antibarbari 6 met een riante 0-5 zege te vernederen. De heren mogen dus blijven dromen van de eindstrijd en het binnenslepen van die welverdiende beker.

Vriendenteam

Dat de ploeg goed kan voetballen staat buiten kijf. Daarnaast staat bij het vriendenteam de gezelligheid voorop. Hoewel bijna elk jaar spelers afhaken en andere deze gaten mogen opvullen, speelt het gros van dit team al jaren met elkaar samen. Na de wedstrijd is het daarom tijd voor gezelligheid en vloeit het bier rijkelijk bij Ton in de kantine. Ook na een uitwedstrijd, waar ze gezamenlijk voetbal kijken of met een kaartspel in de weer zijn. Echter wil het organiseren van een teamuitje maar niet lukken en daarvoor is ‘het is de schuld van Ray’ inmiddels een mantra geworden. Gelukkig is er altijd nog de jaarlijkse gourmetavond voor de senioren. Ook voor Zondag 6 vaste prik.

zondag-6

B.v.l.n.r.: Rick Damoiseaux, Bas Damoiseaux, Raymond Heus, Max van der Poel, Nick van der Heiden, Dave Visser, Jasper de Jong, Cees Jochemsen, Arthur Meijer.

O.v.l.n.r. Nick Visser, Derek Jochemsen, Yorick Stapels, Frank Hoegee, Arjan Moll, Jory Robbemond.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s