De vijf van Het Vijfde

‘Making VV Nieuwerkerk great again’

Heb jij het al gezien? De mysterieuze bouwkeet tussen kantine en tribune heeft plaatsgemaakt voor wat architecten ongetwijfeld zullen omschrijven als ‘een multifunctioneel sport- en borreletablissement met panoramaview’. Het moge duidelijk zijn: Sportpark Dorrestein is hard op weg om een écht sportcomplex te worden. Althans, zolang óók de volgende adviezen ter harte worden genomen…

1 – Broodjes “gezond”  –

Net als de liefde van de man, gaat ook voetbalsucces op het veld door de maag. Vreemd genoeg staat het aanbod van onze kantine in schril contrast met hetgeen hongerige (jonge) sporters nodig hebben. Tofuburgers en ander hipster-voedsel gaat uiteraard een stap te ver, – al zouden we Ton graag met een volle hipsterbaard en dito kledij willen zien – maar gewoon een volkoren broodje gezond en verse bananen in de kantine zouden al een grote stap in de juiste richting zijn.

broodje-gezond-op-donderdag

2 – Wasservice Dorrestein

Stiekem vrijlopen op een training is halverwege het seizoen onmogelijk. De reden: je directe tegenstander zal direct opmerken dat de penetrante zweetlucht afkomstig van je hesje is verdwenen. Het dragen van een hesje, bij het grote Oranje reden tot feest, – je staat immers in de basis – maar op sportpark Dorrestein wil je er nog niet dood in gevonden worden. Wij van Het Vijfde zijn daarom voor het oprichten van een wasservice. Simpel en eenvoudig: schappelijke prijs betalen en vervolgens een aantal keer per seizoen de mogelijkheid om ‘de stinkhesjes’ op de club te laten wassen.

3 – Het biertje van de maand

Bierdrinken is hip. Sterker nog: bierdrinken is voor veel lagere senioren de voornaamste activiteit op zondagmiddag. Toch valt het tegen dat de meer avontuurlijke bierdrinker maar lastig aan zijn trekken komt in onze kantine. Spannender dan een Palmpje van de tap of een halftamme Radler wordt het niet. Daarom hopen wij op de invoering van het zogenaamde ‘biertje van de maand’.  Onze tip voor de eerste editie: een Vedett Extra Blond, want in ieder elftal zit er wel een…

1372171635

4 – Mannensport?  –

Voetbal is een mannensport. Althans, de laatste keer dat Feyenoord kampioen werd, was dat zo. Inmiddels behoort voetbal tot de snelst groeiende sport onder meisjes en dames. Toch is er op onze club – een absolute gigant in de regio – geen dameselftal te bekennen. Wonen er geen vrouwen in ons pittoreske dorp of is het clubtenue niet modieus genoeg? Waar blijft de onderzoekscommissie die dit haarfijn uitzoekt en bij aanvang van het nieuwe seizoen een Nieuwerkerk Dames 1 presenteert?

5 – Niet-sponsoren terras

Hoog en droog met prachtig zicht op het hoofdveld en onder het genot van een garnalenkroket en sauvignon blanc. Zo zullen de sponsoren van onze club er binnenkort bijstaan. Is hier sprake van jaloezie of rancune? Zeker niet. Geef ons maar een niet-sponsoren terras. Speciaal voor iedereen die enkel contributie betaald. Houten biertafels en een plekje in de zon, meer heeft het gemiddelde lid niet nodig. Oké, misschien een klein bordje met daarop de tekst: ‘Dit terras werd mede mogelijk gemaakt door iedereen’.

Welke tips heb jij voor onze mooie vereniging? De spelers van Het Vijfde zijn zeer benieuwd. Stuur je lijstje naar onze Instagram-account hetvijfde en maak kans op een meet&greet of – in het geval van aanzienlijke voetbalcapaciteiten – invalbeurt tijdens een van onze wedstrijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s