Team in beeld: Zaterdag 2

 

Sinds seizoen 2015/2016

Coach Piet Quist

http://vvnieuwerkerkza2.ditismijnteam.nl/

Door Richard Wervers

Het huidige Zaterdag 2 is vorig seizoen ontstaan toen 8 à 9 jongens besloten van de zondag naar de zaterdag te verhuizen. Door de samenklontering van teams en nieuwe aanwas, kan trainer Piet Quist sinds vorig jaar over een nieuwe selectie beschikken.

Zaterdag 2 omschrijft zichzelf als een verzameling van gewezen toptalenten, beroepskomedianten, houthakkers en schwalbekoningen. Desalniettemin waren ze het eerste half jaar meteen succesvol en werden ze verdiend winterkampioen. Dat de heren dit succes de tweede seizoenshelft niet konden doorzetten, is niet belangrijk. Het bleken leermomenten, want dit seizoen weet de ploeg nog vaker het net te vinden.

Plezier tijdens en na de wedstrijden is het belangrijkste. Zaterdag 2 stapt daarom elke zaterdag met goede moed het veld op en spelen altijd va banque! De toeschouwers hoeven zich nimmer te vervelen, want in 10 wedstrijden vielen er al 44 doelpunten te noteren. Perfect in evenwicht, 22 doelpunten voor en 22 tegen. Ook de punten werden evenwichtig verdeeld, want de ploeg won 5 wedstrijden, maar verloor er evenveel. De woorden ‘gelijkspel’ en ‘nul-nul-wedstrijd’ komen niet voor in hun woordenboek.

Na de wedstrijd, die vaak pas om 16:15 uur in de middag wordt afgewerkt, blijft het team nog gezellig in de kantine hangen voor een gerstenatje. Als de kantine sluit, gaan ze vaak samen uit eten en zoeken zij later op de avond de kroeg op, om de afgelopen wedstrijd nog eens te bespreken.

Bij een vriendenteam hoort natuurlijk ook een passend teamuitje. Veel van de jongens waren al eens voor een voetbaltoernooi naar Tsjechië afgereisd en dat smaakte naar meer, want afgelopen seizoen deden ze het dunnetjes over. Met 13 spelers in vier auto’s vertrokken ze naar Keulen om twee Franse en één Duits team voetballes te geven. Drie wedstrijden en 0 gescoorde doelpunten later vertrokken de heren weer met mooie herinneringen en waardevolle levenslessen huiswaarts.

Drie wedstrijden en 0 gescoorde doelpunten later vertrokken de heren weer met mooie herinneringen en waardevolle levenslessen huiswaarts.

De hondstrouwe supporters die niet altijd met de wedstrijden mee kunnen gaan, kunnen gelukkig via de kleurrijke wedstrijdverslagen alle avonturen meebeleven. De verslagen van heroïsche veldslagen staan op ditismijnteam.nl gebundeld, compleet met een profiel en de statistieken van alle teamleden. Dan is ook direct glashelder wie de meeste doelpunten heeft gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s