Het vijfde

 

Prijzenkast:

Kampioen 6de klasse (2012);
Adriaan de Jong bokaal;
‘Promotie’ naar de 3de klasse.

Zondag 5 is een hecht collectief dat beschikt over jarenlange ervaring in het rood-zwart van Nieuwerkerk. Door de jaren heen hebben de wedstrijden op zondag misschien iets aan prioriteit verloren, maar de onverwachte promotie naar de 3de klasse getuigt van het tegenovergestelde.

De oorsprong van het team ligt in het toenmalige A4, inmiddels bijna 10 jaar geleden. Een nieuw team werd geformeerd en het bleek een gouden greep. Jaar in jaar uit streden ze mee voor de titel, met als absolute hoogtepunt het kampioenschap in de 6de klasse.

zondag-5-sparta

Aan teamuitjes geen gebrek

3de klasse

Na de heroïsche overwinning in het Adriaan de Jong toernooi vorig jaar, mag Zondag 5 opdraven in de 3de klasse. Een verrassing, want de club had Zondag 5 hiervoor gekozen zonder tekst en uitleg te geven. Een grote uitdaging, want nu spelen ze alleen nog tegen ploegen die het net iets serieuzer nemen. Dat betekent nog niet dat ze elke zondag worden weggespeeld, al doet de stand anders vermoeden. Het team beschikt namelijk over veel kwaliteiten en heel wat teamspirit. Vorig seizoen leverde dat bijna de bekerfinale op!

rugnummers

Verplicht in de 3e klasse: rugnummers

Binding

Het team is door de jaren heen een hechte vriendengroep geworden, die inmiddels een groot aantal legendarische teamuitjes en ludieke acties op hun palmares heeft staan. ‘Voetbalweekenden’ in het buitenland, traditiegetrouw ontbijt meenemen voor in de carpool of met een zeilboot naar een uitwedstrijd; zondag 5 heeft het allemaal al gedaan. Via footyunited.com hopen ze nu een internationale wedstrijd voor het volgende voetbalweekend te regelen.

boottocht

Met de zeilboot naar een uitwedstrijd. bij het vijfde kan het.

Met weemoed wordt er teruggedacht aan de tijd dat alle seniorenteams nog samen op het trainingsveld stonden. Elke woensdag met z’n allen trainen zorgde voor binding binnen de club en dat leidde uiteindelijk tot SuperSuperFriday. Alle senioren met grote ambities konden dan op vrijdag een extra keer gaan trainen, al hebben de biertjes achteraf misschien ook een rol gespeeld.

Nu het gebouw met nieuwe kleedkamers en plek voor de businessclub bijna staat, hoopt zondag 5 dat de club ook de seniorenteams tegemoet zal komen. De plek waar nu de kleedkamers 13 t/m 16 staan, zou als terras ingericht kunnen worden. Dat zou een mooie stap zijn om de binding tussen de teams en de club te verbeteren. Tot het zover is, blijft het bij dromen.

zondag-5

Het huidige terras, ook niet slecht.

adriaan-de-jong

Hoogtepunt: winst van prestigieuze Adriaan de Jong-toernooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s