Nieuwerkerk 10 – de eeuwige tweede

Door Richard Wervers

Sommige jongens spelen al sinds de D’tjes met elkaar en elk jaar staan veel nieuwe spelers te trappelen om zich bij het team aan te sluiten. Tot verbazing van velen, want wie de wedstrijden bekijkt, bespeurt geen enkele vorm van gezelligheid. Toch werkt dit team elke zondag een wedstrijd af en blijft het na het laatste fluitsignaal nog lang hangen voor de derde helft.

logo-zondag-10

Na de junioren was het team bijna opgehouden te bestaan. Er was geen plek meer voor een extra team op zondag, maar na onophoudelijk mailen vonden we toch een oplossing. Zondag 14, nu Zondag 10, was een feit.

Zondag 10 is een team van uitersten. Als je het ze zelf vraagt, zullen ze stuk voor stuk verklaren dat het een bierteam is en dat ze met elkaar spelen voor de gezelligheid. Voor de lol. Maar tijdens de wedstrijden is iedereen bloedfanatiek en moet er gewonnen worden. Bijna tot bloedens toe, want de jongens ruziën er onderling op los en maken elkaar voor alles uit. Tot grote ontsteltenis van veel ouders, die mede daardoor nog nauwelijks komen kijken. Wie na de wedstrijd bij de jongens aanschuift, merkt het andere uiterste: de derde helft duurt lang en veel kratten gaan op.

goalgetter

De Eeuwige Tweede

Dat ze fanatiek zijn, mag duidelijk zijn. Toch heeft dat niet tot veel kampioenschappen geleid. Het laatste en enige kampioenschap werd in de B5 gevierd, daarna greep het team telkens net mis. Elk jaar zien ze na een goede seizoensstart de kansen op de titel in de laatste weken wegglippen. Zelfs extra spelers en trainers konden dit het afgelopen seizoen niet voorkomen. Wéér 2de.

Facebook

De ouders die niet meer komen kijken, hoeven niets meer te missen. Sinds vorig jaar plaatsen enthousiaste redacteuren elke zondag een wedstrijdverslag op de Facebookpagina van Zondag 10. Compleet met foto’s, een analyse, een Man of the Match en af en toe een interview met één van de spelers. Wat ooit als grap is begonnen, is inmiddels uitgegroeid tot een vast onderdeel van de teambeleving.

darcy-motm

Bedankt!

Na het afscheid van Huub Beurskens zit Zondag 10 zonder coach. Dat de beste man het zoveel jaren heeft vol gehouden met dit team mag een wonder heten. Het hele team is hem dan ook dankbaar dat hij zolang voor de groep heeft willen staan. De jongens zijn tevens dankbaar voor de trainingspakken en wedstrijdkleding die het van sponsors heeft ontvangen. Als het team nu aankomt bij een uitwedstrijd lijkt het voor de tegenstander net alsof het een hechte eenheid is. Totdat de bal begint te rollen natuurlijk, want dan is het weer oorlog.

img-20151016-wa0002

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s